Samen Sensitief Sterk

Een ontmoetingsplek voor iedereen die met hoog sensitiviteit te maken heeft. Dit kan zijn omdat jezelf hoogsensitief bent of omdat je partner of kind hoog sensitief is.

Hoogsensitiviteit komt vaak voor bij beelddenkers, creatieve mensen, hoogbegaafde mensen en mensen met ADHD of Autisme. Heb je op de een of andere manier te maken met hoog sensitiviteit en ben je op zoek naar tips, een luisterend oor of een klankbord? Kom dan naar Samen Sensitief Sterk. Een keer in de maand begeleiden wij, Miranda Meijer (Kind in Kracht) en Natasja Esmeijer van Beeldig Brein, een netwerkgroep. Uitgaande van de ervaringen die gedeeld worden en de vragen die gesteld worden, geven we elkaar tips en achtergronden. Onderwerpen die zich ervoor lenen, nemen we centraal. Elkaar leren kennen, je sociale netwerk vergroten met als doel sensitiviteit als kracht te gebruiken.

SAMEN op zoek naar antwoorden en oplossingen voor SENSITIEVE mensen. Hierdoor ontstaat een groot netwerk en worden we er allemaal STERKer van.

Inloopavonden

Elke drie weken hebben wij een inloopavond voor hoogsensitieve mannen en vrouwen. Gewoon even jezelf zijn en samen sparren over wat er de afgelopen tijd op je pad kwam en hoe je daarmee om kunt gaan. Kom erachter dat niemand hetzelfde is maar dat er meer mensen zijn zoals jij. Kom erachter dat veel problemen waar jij tegenaanloopt te verklaren zijn met jouw anders denken. Herken jezelf in de verhalen van anderen en accepteer wie je bent en wat je bent en krijg handvatten om sterker in je leven te staan. Voor jezelf, maar ook je kinderen, je partner en je collega’s. Als dat gewenst is kan er door Miranda of Natasja achtergrond informatie gegeven worden zodat we nog beter begrijpen waarom het normaal is wat we voelen. Ook uiterst geschikt voor mannen omdat mannen in onze snelle stoere maatschappij nog veel meer moeite hebben met hun hooggevoeligheid. Zin om eens langs te komen?

Wij zijn open op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00

Wanneer?

7 Februari 2020

28 Februari 2020

27 Maart 2020

17 April 2020

8 Mei 2020

29 Mei 2020

19 Juni 2020

Waar komt het gedrag vandaan, welk type HS kind heb je dan en hoe kun je ze op laten groeien tot gelukkige kinderen en hou je het ondertussen gezellig in huis.

OUDERCURSUS 'Het Sensitieve Brein'

Beeldig brein en K.I.K.Atelier organiseren regelmatig een avond over beeld-denken in het Kik-Atelier te Gaanderen.

Hoe weet ik dat ik een beelddenker ben? Hoe denkt een beelddenker? Hoe ga je om met je beelddenken? Ben ik anders?

We gaan zoveel mogelijk aspecten van beelddenken uitleggen en op een interactieve manier inzichtelijk maken.

Omdat we het belangrijk vinden dat er ruimte is voor persoonlijke aandacht, kunnen er zich maximaal 8 mensen aanmelden. Dit geldt voor alle avonden.

De cursus bestaat uit 4 avonden of 1 zaterdag.

Voor meer informatie en inschrijven klik hier

Over ons

Natasja Esmeijer

Sinds 2012 heb ik de praktijk Beeldig Brein. Mijn missie is kinderen te leren lezen en rekenen op hun eigen niveau ongeacht hun leerstijl, op eigen kracht, binnen het reguliere onderwijs en sinds kort ook daarbuiten. Ons huidige onderwijssysteem richt zich voornamelijk op de grote groep kinderen die auditief leren. Er is echter ook een groep die visueel denkt. Voor deze groep kinderen werken de normale methodes niet. Ondanks dat ze een goede intelligentie hebben komt er niet uit wat erin zit. Ze hebben een hele eigen manier van leren: ze leren door begrijpen en niet door oefenen, ze willen het totale plaatje en niet alle kleine stapjes. Daarvoor is Beeldig Brein. Onlangs is mijn boek verschenen: “BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…” waarin aan ouders en leerkrachten duidelijk wordt gemaakt hoe anders beelddenkers, en met name kinderen, denken en hoe je hiermee om moet gaan. Inzicht en begrip waardoor deze grote groep kinderen zich ook begrepen voelen en op eigen kracht tot leren kunnen komen zonder steeds tegen blokkades op te lopen. Maar ook inzicht voor volwassen beelddenkers zodat ze eindelijk weten waarom zij zich anders voelen dan de rest.

Miranda Meijer

Kind In Kracht coach, leerkracht en ondernemer

Naast Kind in Kracht coach ben ik ook moeder van twee prachtige jongens en heb jarenlang als juf voor de klas gestaan. Kinderen zijn altijd mijn passie geweest en zullen dat ook altijd wel blijven. Vanuit wederzijds vertrouwen en respect sluit ik aan bij de ontwikkeling van je kind waarbij iedere ontwikkeling wordt gewaardeerd. Samen sturen we bij, reflecteren, complimenteren en relativeren, begeleiden zo je kind op z’n reis naar de vrijheid om zichzelf te zijn. Dat doe ik door individuele begeleiding, in het K.i.K.Atelier, via Masterclasses aan professionals en opvoeders.

ADRES:

Steverinkstraat 56, 7011 JN Gaanderen

E-MAIL:

samensesitiefsterk@gmail.com

TELEFOON:

06 23599396 (Miranda Meijer)

TELEFOON:

06 15112021 (Natasja Esmeijer)

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.