Samen Sensitief Jong

Samen Sensitief Jong is een ontmoetingsplek voor jongeren tot ongeveer 25 jaar die hoogsensitief zijn. Of zich bij deze club prettig voelen. Kom tot de ontdekking dat je niet de enige bent. Je bent anders maar anders is hier heel normaal. Gewoon even jezelf zijn in een omgeving die jou begrijpt.

 

Uitgaande van de ervaringen die gedeeld worden en de vragen die gesteld worden, geven we elkaar tips, tools en achtergrond informatie. Elkaar leren kennen, je sociale netwerk vergroten met als doel sensitiviteit als kracht te gebruiken en te ontdekken hoe je hier het beste mee om kunt gaan in een wereld die hard is en razendsnel gaat. Buiten dat is het natuurlijk vooral van belang dat jullie een gezellige avond hebben. Ingevuld door jullie zelf, begeleidt door ons. Hoe houden we het gezellig? Door de gesprekken te ondersteunen met bordspellen, kaart spellen, film kijken, interessante dingen online en offline met elkaar delen. Als het door ons te realiseren is, doen we het.

 

SAMEN op zoek naar antwoorden en oplossingen voor SENSITIEVE mensen. Hierdoor ontstaat een groot netwerk en worden we er allemaal STERKer van.

 

Ssjong data 2021:

15 januari, 5 februari, 26 februari, 19 maart, 9 april, 30 april, 21 mei, 18 juni, 9 juli (afsluiting met bbq)

Alle avonden(behalve 9 juli) beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.30 uur.

Back to school campus

Een op de vijf jongeren heeft te maken met een verhoogde gevoeligheid voor prikkels van buitenaf. Bij de meeste beelddenkers is dit ook het geval. Dit komt doordat in de rechterhersenhelft, die door beelddenkers meer gebruikt wordt, het gevoel, de fantasie, kleuren, geluiden belangrijk zijn. Beelddenkers beleven de wereld meer. Hierdoor komen alle geluiden, beelden, gevoelens, kleuren, alles om ons heen, komen meer binnen dan bij andere mensen. Hierdoor kan je hoofd overvol raken. Vooral bij Pubers kan dit een probleem opleveren in onze prikkelvolle, drukke samenleving. Deze pubers hebben behoefte aan rust en structuur. Inzicht in hoe het in hun brein werkt en waarom dat zo is kan hierbij helpen. Contact met andere jongeren met hetzelfde probleem ook.

We beginnen ieder schooljaar in de laatste week van de zomervakantie met de Back to School Campus. Drie dagen samen in een rustige omgeving in het buitengebied van Gaanderen. Spelletjes doen, kletsen maar ook in groepsverband samen aan jezelf werken. Kom tot de ontdekking dat je wel anders bent maar dat er meer kinderen anders zijn en dat voor ons anders heel normaal is. Wordt het je allemaal teveel? Dan ga je lekker even in de hangmat liggen of de hond uitlaten. Wil je een goed gesprek? Dan ga je samen de hond uitlaten of lekker langs de beek wandelen. We gaan samen voor de lunch zorgen op een zelfgemaakt vuur en als je iets leuks weet is er vast wel ruimte voor. Krijg meer inzicht in hoe jouw brein werkt en hoe jij het beste kan leren. Klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Waar: Het K.i.K.Atelier, Steverinkstraat 56 in Gaanderen
Wanneer:
Tijd: Van 10.00 tot 17.00
Kosten:
Voor leden van SSJ:  € 100,-
Voor niet-leden: € 125,-
Voor K.i.K.Atelier leerlingen is dit een excursie. Eigen bijdrage: € 25,–

Dit is inclusief lunch.

Ken je iemand voor wie de Back to School Campus zeer geschikt is, wijs ze hier dan op. Bel gerust voor meer informatie of overleg of het iets is voor uw puber. Wij hanteren de leeftijdsgrens ruim naar boven en beneden in het belang van het kind/ jong volwassene.

Over ons

Natasja Esmeijer

Sinds 2012 heb ik de praktijk Beeldig Brein. Mijn missie is kinderen te leren lezen en rekenen op hun eigen niveau ongeacht hun leerstijl, op eigen kracht, binnen het reguliere onderwijs en sinds kort ook daarbuiten. Ons huidige onderwijssysteem richt zich voornamelijk op de grote groep kinderen die auditief leren. Er is echter ook een groep die visueel denkt. Voor deze groep kinderen werken de normale methodes niet. Ondanks dat ze een goede intelligentie hebben komt er niet uit wat erin zit. Ze hebben een hele eigen manier van leren: ze leren door begrijpen en niet door oefenen, ze willen het totale plaatje en niet alle kleine stapjes. Daarvoor is Beeldig Brein. Onlangs is mijn boek verschenen: “BEELDDENKERS, Als kwartjes vallen…” waarin aan ouders en leerkrachten duidelijk wordt gemaakt hoe anders beelddenkers, en met name kinderen, denken en hoe je hiermee om moet gaan. Inzicht en begrip waardoor deze grote groep kinderen zich ook begrepen voelen en op eigen kracht tot leren kunnen komen zonder steeds tegen blokkades op te lopen. Maar ook inzicht voor volwassen beelddenkers zodat ze eindelijk weten waarom zij zich anders voelen dan de rest.

Miranda Meijer

Kind In Kracht coach, leerkracht en ondernemer

Naast Kind in Kracht coach ben ik ook moeder van twee prachtige jongens en heb jarenlang als juf voor de klas gestaan. Kinderen zijn altijd mijn passie geweest en zullen dat ook altijd wel blijven. Vanuit wederzijds vertrouwen en respect sluit ik aan bij de ontwikkeling van je kind waarbij iedere ontwikkeling wordt gewaardeerd. Samen sturen we bij, reflecteren, complimenteren en relativeren, begeleiden zo je kind op z’n reis naar de vrijheid om zichzelf te zijn. Dat doe ik door individuele begeleiding, in het K.i.K.Atelier, via Masterclasses aan professionals en opvoeders.

Neem contact of een afspraak maken?

Wij nemen zsm contact met je op
ADRES:

Steverinkstraat 56, 7011 JN Gaanderen

E-MAIL:

samensesitiefsterk@gmail.com

TELEFOON:

06 23599396 (Miranda Meijer)

TELEFOON:

06 15112021 (Natasja Esmeijer)

Draai uw scherm!

Draai uw scherm!

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.