Opendag: De magie van het brein

Mensen met een Beelddenkend Brein verwerken informatie anders waardoor je vaak niet in het standaard plaatje van de maatschappij past. Daardoor kun je vastlopen op school, in relaties en op je werk. Het voelt dan soms alsof jij de enige bent die wat anders nodig heeft.

Op de Open Dag van Het Beelddenkende Brein op zaterdag 21 oktober ontdek je wat jouw brein nodig heeft en hoe intrinsieke motivatie je gaat helpen om de stappen te zetten die je graag wilt zetten.

Miranda Meijer (Miranda Meijer.NL) en Natasja Esmeijer (Beeldig Brein) zijn samen Het Beelddenkende Brein. De basis van hun gezamenlijke werk is de Kernopleiding Beelddenken waarin ze je laten ervaren dat beelddenken net zo normaal is als taaldenken. Tijdens de open dag worden er lezingen gegeven over Het Beelddenkende Brein en kun je persoonlijk advies krijgen.

Om je een idee te geven wat de Kernopleiding Beelddenken inhoudt, geven Miranda en Natasja de volgende lezingen:

– Dominantieprofielen en hooggevoeligheid, met o.a. het verschil tussen taaldenken en beelddenken.

– Beelddenken (dus ook Hoogbegaafdheid) in het volwassen leven.

– Hoogbegaafdheid en het natuurlijk leerproces van beelddenkers

– Neurodiversiteiten en genderdiversiteit en de relatie met beelddenken.

Ervaringsdeskundige Annemieke Bremmer ondersteunt de ervaring en kennis van Het Beelddenkende Brein met haar eigen verhaal. Als hoogbegaafde met twee thuiszittende kinderen maakt zij op dit moment mee wat maakte dat Natasja en Miranda begonnen zijn met het ontwikkelen van de Kernopleiding Beelddenken.

Tussen de lezingen door is er voldoende ruimte om vragen te stellen of advies te vragen aan Miranda, Natasja en Annemieke. Kinderen kunnen spelen of een creatie maken voor in de Wall of Fame (of gewoon voor henzelf).

Miranda Meijer is Maatwerkcoach. Zij kijkt naar verlangens en intrinsieke motivatie om te voorkomen dat je vastloopt. Zij heeft als beelddenker een brede, open blik waardoor nog onopgemerkte oplossingen in beeld kunnen komen. Daarnaast is zij deskundig in de aanpak van micro-trauma (ook wel schooltrauma). Zij begeleidt gezinnen, teamleiders en managers in het bedrijfsleven.

Natasja Esmeijer is auteur van de boeken: “Beelddenkers, als kwartjes vallen” en “Allergisch voor moeten”. Zij begeleidt beelddenkers (ook volwassenen) die vastlopen in het onderwijs omdat zij anders leren dan dat er lesgegeven wordt of die op een andere manier tegen problemen in de maatschappij aan lopen. Dat doet zij door het natuurlijke leerproces in kaart te brengen en daarbij aan te sluiten en te laten ervaren dat je het dus wel kan.

Zaterdag 21 oktober van 11.00 tot 15.00 op het K.i.K.Atelier, Steverinkstraat 56 in Gaanderen.

De tijden van de lezingen komen t.z.t. hier te staan.

Speciaal voor deze dag

De boeken “Allergisch voor Moeten” en “Beelddenkers als kwartjes vallen” zijn te koop en kunnen naar wens gesigneerd worden.

Maak je op de opendag een afspraak voor een Beelddenk- of taaldenksessie (waarbij je dominantieprofiel in kaart wordt gebracht), dan krijg je het boek “Beelddenkers, als kwartjes vallen” erbij als cadeau!

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen maar je weet nog niet zeker welke? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek van 30 minuten. We helpen je graag op weg.

Wil je meteen de natuur in met mij?
Boek het gratis Mentorgesprek om te kijken of we samen een goede match zijn.