Opendag: De magie van het brein

Het Beelddenkende Brein verwerkt informatie anders waardoor je vaak niet in het standaard plaatje van de maatschappij past. Daardoor kun je vastlopen op school, in relaties en op je werk. Het voelt dan soms alsof jij de enige bent die wat anders nodig heeft.

Op de Open Dag van het KiK Atelier op zondag 30 oktober ontdek je wat jouw brein nodig heeft en hoe intrinsieke motivatie je gaat helpen om de stappen te zetten die je graag wilt zetten.

Programma van deze dag

11.00 Opening

11.30 Dominantieprofielen

12.30 Voeding is meer dan wat je in je mond stopt

13.30 Intrinsieke jobhunting

14.30 Het nut van fantaseren en dagdromen

15.00 Sluiting

Het programma is onder voorbehoud.

Tussen de lezingen door is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Kinderen kunnen spelen of een creatie maken voor op de Wall of Fame (of gewoon voor henzelf). Bord- of kaartspellen spelen kan ook.


Tijdens de open dag zijn er diverse ondernemers aanwezig die hun expertise willen delen.

Natasja Esmeijer van Beeldig Brein is aanwezig met haar boeken en geeft een lezing over dominantieprofielen (met welke hersenhelft denk je) en hoe dat een inzicht geeft in hoe jij denkt, leert, communiceert en reageert.

Natasja Esmeijer

Esther Weijs van FitviaFood is aanwezig met een lezing over Voeding is meer dan wat je in je mond stopt.

Als mij iets duidelijk geworden is, is dat voeding alles te maken heeft met zelfliefde. De keuzes die je maakt in je leven, van wat je in je mond stopt, tot wat je jezelf allemaal vertelt op een dag, voeden je. Of niet.

Esther Weijs

Annemieke Bremmer van Holistisch Ondernemen gaat iets vertellen over intrinsieke jobhunting en

Ik ga met je mee de natuur in om je te bevrijden van angst, schuld en schaamte die je tegenhouden om te voelen wat je diep van binnen wilt.

Annemieke Bremmer

Miranda Meijer van K.i.K.Atelier coaching sluit af met een lezing over het nut van fantaseren en dagdromen.

Tijdens mijn werk ga ik uit van gelijkwaardigheid. Geen verschil in de zogenaamde professional en de klant. Samen in het proces stappen waarbij ik precies aanvoel wat mijn rol is om jou verder te helpen. Daarom past het altijd, dat is maatwerk².

Miranda Meijer
Natasja en Miranda zijn samen Het Beelddenkende Brein

Onze hersenen verwerken de informatie die ze uit onze zintuigen krijgen. Net zoals dat jij een linker- of rechter dominante hand hebt heb je ook een dominante hersenhelft. En beide hersenhelften verwerken informatie op een andere manier. 
Er zijn 2 verschillende manieren van denken: taaldenken en beelddenken. Het Taaldenkende brein is het uitgangspunt van diverse systemen in onze samenleving zoals het schoolsysteem maar ook op de werkvloer wordt er veel uitgegaan van de taaldenkmanier van communiceren.

Het Beelddenkende Brein is hoog gevoelig, associeert, schakelt snel en heeft daardoor mogelijkheden dat een taaldenkbrein niet heeft. In een beelddenkvriendelijke wereld zijn taal- en beeldenkers in hun element. Beide denkwijzen zijn van groot belang voor onze samenleving. Samen maken ze de wereld compleet.

Mocht u twijfelen of wij vanuit onze kennis en kunde de juiste match voor u zijn, kunt u tijdens de opendag alle informatie krijgen die u wilt hebben. Over onze persoonlijke begeleiding, coaching, lezingen, Webinars en (online) cursussen.

Speciaal voor deze dag

De boeken “Allergisch voor Moeten” en “Beelddenkers als kwartjes vallen” zijn te koop en kunnen naar wens gesigneerd worden.

Maak je op de opendag een afspraak voor een Beelddenk- of taaldenksessie (waarbij je dominantieprofiel in kaart wordt gebracht), dan krijg je het boek “Beelddenkers, als kwartjes vallen” erbij als cadeau!

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen maar je weet nog niet zeker welke? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek van 30 minuten. We helpen je graag op weg.

Wil je meteen de natuur in met mij?
Boek het gratis Mentorgesprek om te kijken of we samen een goede match zijn.