Professionals Jeugd

De wet passend onderwijs en de transitie van de jeugdzorg hebben een heleboel veranderingen met zich mee gebracht. Hoe geef je de kinderen (en ouders) wat ze nodig hebben, haal je het beste uit hen en tegelijkertijd voldoening uit je werk? Volg mijn trainingen en vindt antwoorden.


Ieder kind en jongere ontwikkelt zich, ieder op z’n eigen manier.

Leren is een proces dat vanaf de geboorte zichtbaar wordt en door gaat tot je overlijdt. Het stopt niet, het ontwikkelt zich wel. Van begin af aan ontwikkelen kinderen zich. Ze leren hun eigen lichaam kennen, wie ze zijn in hun puurste vorm. Van daaruit onderzoeken ze de wereld om hen heen. Langzaamaan gaan ze steeds verder de wijde wereld in. Een wereld die in de tijd van nu oneindig groot is. En divers. Voor een kind is dit de wereld waarin hij of zij opgroeit en dus mee leert omgaan. Kinderen leren de wereld om hen heen kennen en vinden hun plek daarin. Een plek die door de jaren heen verandert. Dus blijf je leren, je blijft je ontwikkelen. Van grote sprongen en aanpassingen, verworvenheden, naar steeds kleinere. Zo groeit je rugzak met kwaliteiten uit tot een leefpakket.

Als leerkracht of docent, maar ook als coach, hulpverlener en behandelaar ben je een belangrijke schakel in dit proces. Kinderen kunnen allemaal leren maar hebben daar wel hulp bij nodig. Gedeeltelijk komt dit van hun ouders en familie. Aangezien kinderen in Nederland een groot deel van hun jeugd op school zitten, maken leerkrachten deel uit van het ontwikkelen van het leefpakket van kinderen. Van daar ook het Passend Onderwijs. Ieder kind heeft zijn eigen manier van leren, volgt zijn eigen weg. Daar hoort onderwijs bij dat aansluit in de behoefte van het kind. Inclusie: iedereen doet mee.
Daarnaast bestaat er een systeem waarin we onderwijs en zorg bieden aan alle kinderen en proberen ieder kind het beste uit zichzelf te laten halen. Dat lijkt te wringen, aangezien kinderen heel verschillend zijn, heel verschillend leren en in verschillende ontwikkelingsfasen zitten. En toch moet het en het kan ook.

Training: werken met hoogbegaafde, hoog sensitieve kinderen en jeugd.

Net als kinderen hebben professionals, volwassenen, ook hun eigen, unieke leefpakket. Een rugzak vol kwaliteiten, kennis en kunde. Om Inclusie praktisch uitvoerbaar te kunnen maken, zijn er drie competenties nodig:

Module 1 Je kindvisie en de invloed op je werk.

Tijdens deze module wordt je je bewust van je persoonlijke impact op een kind of jongere. Wat is je rol tijdens het opvoeden, lesgeven, zorgen, behandelen? Welke kwaliteiten kun je inzetten tijdens je werk? Aanbod komen ook verschillende manieren van denken, in het bijzonder het beeld denken en dominantiepatronen.

  • 1 dagdeel
  • Max. 10 pers.

Prijs: 199,– p.p.

Bestel nu

Module 2 Je missie en de invloed op je werk.

Tijdens deze module wordt je je bewust van je persoonlijke missie. Aan de hand van de keuzes die je hebt gemaakt in je leven, in kaart brengen van je normen en waarden, levensvisie wordt duidelijk wat je motivatie is voor je manier van werken. Wat wil je nalaten, wat wil je de kinderen of jongeren meegeven?

Tijdens deze module ook uitleg over hoog-sensitiviteit en hoogbegaafdheid in je werk.

  • 1 dagdeel
  • Max. 10 pers.

Prijs: 199,– p.p.

Bestel nu

Module 3 Prioriteiten stellen

Tijdens deze module maken we de balans op: kindvisie + missie (motivatie)= solide basis om keuzes te kunnen maken. Maar welke keuzes maak je dan, wanneer en waarom? We maken een individueel stappenplan zodat ideeën omgezet kunnen worden naar handelen. Commitment zorgt ervoor dat je doorzet en je missie waar maakt.

Als extra is het mogelijk om het ontscholings- of liever ontsysteemingsproces in deze module te integreren.

  • 1 dagdeel
  • Max. 10 pers.

Prijs: 199,– p.p.

Bestel nu

Module 4 Inclusie, iedereen doet mee, in de praktijk

Tijdens de modules 1-3 wordt de basis gelegd voor deze module. Als je een solide basis hebt om keuzes te maken, weet welke kwaliteiten je in wilt zetten om kinderen en jongeren het beste uit zichzelf te laten halen, weet wat je hulpbronnen zijn, is het tijd de stap te maken naar de praktijk. Hoe ga je dit toepassen zodat je kinderen en jongeren kunt geven wat zij nodig hebben, passend onderwijs, opvoeden, zorgen, behandelen dus. Leer gebruik te maken van verschillen en overeenkomsten, stel prioriteiten, houdt het overzicht en zorg dat je ook het beste uit jezelf haalt.

Bij deze module zullen we veel veel ruimte voor je eigen praktijkervaringen, intervisie, coaching en advies.

  • 1 dagdeel
  • Max. 10 pers.

Prijs: 199,– p.p.

Bestel nu

De gehele training ineens boeken

De totale training duurt twee dagen. Deze kan ook daadwerkelijk in twee dagen worden gegeven. Maar ook in 4 dagdelen, en alles wat ertussen zit.

Max. 10 pers.

Prijs: 685,– p.p.

Bestel nu