Maatwerk² Coaching

Wie ben je, wat kun je, wat wil je en hoe kunnen wij jou daarbij helpen?

Maatwerk² coaching voor kinderen en volwassenen is ontwikkelen in de breedste zin van het woord, voor alle leeftijden. In alle rust, in jouw tempo. Met een beetje uitdaging, want waar haal jij anders je intrinsieke motivatie vandaan?

Stress en micro-trauma

Samen, want een ongeluk komt nooit alleen, zegt het spreekwoord. En dat is ook zo. Als één gezinslid door een opstapeling van micro-trauma niet goed kan functioneren, heeft iedereen daar last van. Stress is een fenomeen dat iedereen kent en raakt. Tijdelijk kunnen we dat als mens prima handelen. Duurt het echter maanden of jaren, vinden er veranderingen in je brein plaats waardoor je altijd alert bent: klaar om te vechten of vluchten. Er komen steeds meer dingen die jouw stress systeem aanzetten waardoor normaal leven onmogelijk wordt. Niet alleen voor jou maar voor iedereen in jouw directe omgeving. Zij delen mee in de stress omdat zij hun best doen op te vangen en te compenseren. Ook dat gaat tijdelijk prima, maar niet voor altijd. Je bouwt een kaartenhuis gebaseerd op hoop dat de situatie snel voorbij is. Het einde verschuift echter steeds. En dan ineens is de maat vol, stort het kaartenhuis in.

Van overleven naar léven

Het K.i.K.Atelier is een plek waar je je in alle rust kunt ontwikkelen. Waar je de ruimte krijgt om zelf te ontdekken wie je bent, wat je kunt en waar je naar toe wilt. Waar je in alle veiligheid kunt zijn en die begeleiding krijgt die jij nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Onvoorwaardelijk, zonder oordeel met jou als uitgangspunt. Want jij bent de kern waar jouw leven omheen gebouwd wordt. Als kind kun je dat natuurlijk niet zonder je ouders, familie en vrienden. Daarom nemen wij die mee in jouw proces dat van overleven naar leven gaat. Van stilstand naar groei. Van onmogelijkheden naar mogelijkheden. Van moeten via mogen naar willen.

Trauma verwerken vanuit rust in je eigen huis.

Ieder mens heeft ook behoefte aan rust. Even niets aan je hoofd, niemand die je ergens toe dwingt: niets moet! Vooral beelddenkers hebben door hun gevoeligheid ook de rust nodig om alles in hun hoofd en lijf een plek te geven. De tijd om van een afstandje het e.e.a. rustig te bekijken. En natuurlijk ook rust als je na een periode (van jaren) je te hebben aangepast aan de taaldenkwereld, ontdekt hebt dat je als beelddenker daar niet in past. Traumaverwerken door rust en ruimte. Door passende hulp op het juiste moment. Door samen te zijn met mensen die je onvoorwaardelijk begrijpen. Die voelen wat je nodig hebt, zonder het te hoeven vragen. Die jou laten zijn. Tot je zelf aangeeft dat het tijd is voor avontuur, uitdaging, een stap, iets. Vaag zijn, het allemaal niet weten en dat is ok. Een manier van traumaverwerken die past bij schooltrauma (kinderen en volwassenen) en ook bij iedereen met een burn-out of bore-out.

Aanpak schooltrauma in stappen

De te nemen stappen bij het verwerken van (school)trauma (opstapeling van microtrauma) is als volgt:

  • Rustfase: Een persoonlijk traject waarbij je eerst maar eens alles opruimt wat je ontwikkeling in de weg zit. Tijd en aandacht voor jou en alleen jou. Het Bed, Bad en Brood principe noemen we dat: er hoeft niet meer dan nodig is om in leven te blijven. Het gevolg is dat trauma zichtbaar wordt en verwerkt kan worden.
  • Oriëntatiefase: wat niet werkt, niet kan en wat je niet wilt weet je wel, maar wat dan wel? Waar wordt je blij van, waarvoor kom je graag je bed uit? Wat is jouw intrinsieke motivatie? Tijdens deze fase besteden we veel tijd en aandacht een kennis over jezelf. Dus ook hoe werkt jouw brein en wat kun je ermee? Hoe ga jij om met jouw hooggevoeligheid, wat betekent het voor jou?
  • Integratiefase: Je hebt weer een veilige basis thuis en bij jezelf, nu kun je de eerste stappen gaan maken terug in de maatschappij. Of dat nu school, werk of iets daartussen is, dat maakt niet uit. Of misschien begint het bij jou wel met sport, iets cultureels of iets anders in de hobbysfeer, maar wel met anderen. Alles kan en niets moet.

Bovendstaande fases komen meerdere malen terug en in verschillende volgordes. Een opbouw kan eruit zien zoals in het schema hiernaast. Hierbij zie je dat het eigenlijk om 2 naast elkaar lopende opbouwen gaat.

Een zogenaamde “terugval” is niets negatiefs maar een fase die nodig is om weer verder te kunnen. Een rustfase na een integratiefase kan noodzakelijk zijn om de volgende stap te kunnen zetten. Het leven bestaat eigenlijk grotendeels uit een afwisseling van deze fases, ook al zijn we ons daar niet van bewust. 😊

Thuiszitters, beelddenkers die vastlopen (burn-out / bore-out)

Ervaren wie je bent en wat je kunt.

Op het K.i.K.Atelier hebben we plek voor een Ontwikkelgroep om kinderen die geen passende school kunnen vinden (thuiszitters) een plek te geven. Of kinderen die dit als aanvulling op het regulier onderwijs willen doen. In de vorm van ontwikkelplekken hebben we al menig kind en jongere weer op weg geholpen in hun leven. De één weer naar school, de ander naar een (andere) baan. Altijd van overleven en ongelukkig en zelfs depressief zijn, naar leven in balans met dromen over de toekomst. Doen wat je leuk vind, waar je energie van krijgt. Jezelf leren kennen en daarmee de mogelijkheden creëeren die voor jou het leven de moeite waard maakt. Dat is niet gebonden aan een leeftijd. Vandaar dat we dat ook los hebben gelaten. Gecombineerd met alles van Het Beelddenkende Brein hebben we nu een compleet aanbod voor iedereen die zich bij ons op z’n gemak voelt. Als er een klik is, als we elkaar kunnen vertrouwen, komt de rest vanzelf. Vanuit gevoel, vanuit verlangen, met een snufje zakelijkheid. We maken wel afspraken met elkaar, stellen wel doelen want dat hebben we nodig om tot resultaat te komen. Iedere weg gaat uiteindelijk altijd ergens naar toe.

Intake en daarna

Op dit moment hebben we bij gebrek aan deelnemers geen ontwikkelgroep op de donderdag. Bij voldoende aanmeldingen starten we weer. Meld je aan via de knop of plan een gratis adviesgesprek als je meer info wilt. Voordat we iemand aan de groep toevoegen, breng je eerst een paar ontwikkeldagen met Miranda door. Tijdens de intake bepalen we jouw dominantieprofiel en jouw ontwikkelbehoeftes. Waar sta je op dit moment en waar wil je graag naar toe? Wat is het begin van het proces wat we samen gaan doorlopen? Dan weet ik ook of je al bij de anderen van de ontwikkelgroep past of dat we eerst een individueel traject gaan volgen.

Praktisch

Nu te boeken in mijn shop: