K.i.K.Atelier Coaching

Individueel maatwerk
voor alle leeftijden

Ieder mens wil zich ontwikkelen, wil nieuwe dingen leren en doen: op avontuur. Maar niet iedereen durft dat ook. Daarom gaan we samen op avontuur. En hebben we avonturen in alle soorten en maten: grote voor kleine mensen, kleine voor kleine mensen, grote voor grote mensen, kleine voor grote mensen. Avonturen die we al verzonnen hebben, die we lekker nog een keer doen. Avonturen die we nog gaan verzinnen. Alles kan, alles mag zolang het voor ons allebei maar fijn voelt en dus werkt.

Trauma verwerken vanuit rust

Ieder mens heeft ook behoefte aan rust. Even niets aan je hoofd, niemand die je ergens toe dwingt: niets moet! Vooral beelddenkers hebben door hun gevoeligheid ook de rust nodig om alles in hun hoofd en lijf een plek te geven. De tijd om van een afstandje het e.e.a. rustig te bekijken. En natuurlijk ook rust als je na een periode (van jaren) je te hebben aangepast aan de taaldenkwereld, ontdekt hebt dat je als beelddenker daar niet in past. Traumaverwerken door rust en ruimte. Door passende hulp op het juiste moment. Door samen te zijn met mensen die je onvoorwaardelijk begrijpen. Die voelen wat je nodig hebt, zonder het te hoeven vragen. Die jou laten zijn. Tot je zelf aangeeft dat het tijd is voor avontuur, uitdaging, een stap, iets. Vaag zijn, het allemaal niet weten en dat is ok. Een manier van traumaverwerken die past bij schooltrauma (kinderen en volwassenen) en ook bij iedereen met een burn-out of bore-out.

Thuiszitters, beelddenkers die vastlopen (burn-out / bore-out)

Ervaren wie je bent en wat je kunt.

Het K.i.K.Atelier is ontstaan om kinderen die geen passende school kunnen vinden (thuiszitters) een plek te geven. Of kinderen die dit als aanvulling op het regulier onderwijs willen doen. In de vorm van ontwikkelplekken hebben we al menig kind en jongere weer op weg geholpen in hun leven. De één weer naar school, de ander naar een (andere) baan. Altijd van overleven en ongelukkig en zelfs depressief zijn, naar leven in balans met dromen over de toekomst. Doen wat je leuk vind, waar je energie van krijgt. Jezelf leren kennen en daarmee de mogelijkheden creëeren die voor jou het leven de moeite waard maakt. Dat is niet gebonden aan een leeftijd. Vandaar dat we dat ook los hebben gelaten. Gecombineerd met alles van Het Beelddenkende Brein hebben we nu een compleet aanbod voor iedereen die zich bij ons op z’n gemak voelt. Als er een klik is, als we elkaar kunnen vertrouwen, komt de rest vanzelf. Vanuit gevoel, vanuit verlangen, met een snufje zakelijkheid. We maken wel afspraken met elkaar, stellen wel doelen want dat hebben we nodig om tot resultaat te komen. Iedere weg gaat uiteindelijk altijd ergens naar toe.

Dat beelddenkers anders leren valt het eerst op op school. Want het schoolsysteem is helemaal gericht op taaldenkers. Simpel omdat de kennis over het Beelddenken ontbreekt. Download de gratis minicursus en ontdek wat er dan zo anders is.

Praktisch

Avonturen die al bedacht zijn:

Maatwerk² betekent: geen vaststaande methodes, behandelingen, trajecten, tijden en dagen. Het enige dat een gegeven feit is: dat wat jij als leerling of cliënt voor talenten hebt, waar jij tegen aan loopt of wat je wens is. En aan de andere kant mijn talenten, mogelijkheden en wat ik (of een collega) nog kan verzinnen, regelen en creëeren. Op het K.i.K.Atelier maken we groepen gebaseerd op overeenkomstige behoeften. Mensen die (ongeveer) hetzelfde nodig hebben, kunnen samen op trekken. Maar het hoeft niet: alleen kan ook.

Mogelijkheden die er momenteel zijn:

  • coaching per sessie (probleem oplossen vanuit wens of verlangen)
  • coachingsstrajecten per maand (op basis van vast aantal sessies per maand, inclusief nazorg per what’s app, messenger of discord.).
  • coachingstraject de Ideale vader en de Ideale moeder (eventueel gecombineerd met Het Beelddenkende Brein)
  • Het Beelddenkende Brein op maat (coaching en online cursus).
  • Individueel avonturen traject Op reis in je leven Met Miranda
  • Voor thuiszitters: weer op weg naar onderwijs of een baan (individueel maatwerk)
  • Voor burn-out of bore-out klachten: herstel en op weg naar een baan of onderwijs (individueel maatwerk)
  • Coaching per minuut: Je betaalt 1 euro per minuut dat ik met je in gesprek ben. Wil je je verhaal kwijt, heb je een vraag, wil je dat ik mee denk? Alles wat mogelijk is zonder voorbereiding van mij, kan.
  • Beelddenksessie: dominantieprofiel bepalen en de gevolgen voor je manier van denken en doen. En leren natuurlijk. Leren leren hoeft niet als je weet hoe je brein werkt. Je hooggevoeligheid begrijpen en in kaart brengen, hoort hier ook bij.
  • Om de week op Dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur kun je me via Oudervereniging Balans gratis om advies vragen. Dankzij Balans heb ik toegang tot veel kennis over jeugzorg en onderwijs.

Het Beelddenkende Brein

Beelddenkers voldoen meestal niet aan het standaard plaatje …..

Beelddenkers voldoen meestal niet aan het standaard plaatje maar bezitten een creativiteit en originaliteit die vele malen waardevoller is.
Het Beelddenkende Brein is hoog gevoelig, associeert, schakelt snel en heeft daardoor mogelijkheden dat een taaldenkbrein niet heeft. In een beelddenkvriendelijke wereld zijn taal- en beeldenkers in hun element. Beide denkwijzen zijn van groot belang voor onze samenleving. Samen maken ze de wereld compleet.

Veel van mijn klanten zijn beelddenker of werken ermee. Natasja Esmeijer , mijn collega op het K.i.K.Atelier, zag het zelfde in haar praktijk. En niet alleen daar, maar ook in onze gezinnen. Het viel ook op dat de verschillen tussen Natasja en mij maakten dat we aan de ene kant goed konden samenwerken. Aan de andere kanten merkten we ook grote verschillen. Natasja is gaan zoeken in allerlei boeken en verzamelde zo vanuit de wetenschap veel antwoorden op vragen die wij hadden. Met als resultaat haar boek: “Beelddenkers, als kwartjes vallen!” en “Allergisch voor moeten.” En onze gezamenlijke startup: Het Beelddenkende Brein.

Voor meer informatie over beiden, klik op de plaatjes.