Jezelf zijn

Ben ik hetero of lesbisch, bi of nog iets anders? Ik ben 50 en ik weet het niet. Ik ben het nu pas aan het uitzoeken. Als puber en jong volwassene wist ik heel zeker: ik wilde kinderen, moest dus een man. Ik vond er eentje die ik heel erg leuk vond en klaar. Verder geen aandacht meer aan besteed. Tot mijn kinderen in de pubertijd kwamen en met het ontdekken van hun voorkeuren aan de slag gingen. Dat zette mij ook aan het denken.

Gelukkig is een mensenleven lang genoeg om dat later nog eens te doen. De pubertijd is een fase die 3 keer in je leven langs komt… m.a.w. ik heb de afgelopen jaren mijn pubertijd nog eens dunnetjes over gedaan. Nu natuurlijk wel de kans genomen om mezelf te leren kennen. En er achter gekomen dat dat niet zo simpel is. Want hoe doe je dat dan? Waar moet je zoeken? Aan wie moet je dat vragen? Ik bedoel, in de spiegel kijken is iets wat ik nooit deed. Ik vond namelijk niet dat ik dat was. Mijn gevoel was niet aan de buitenkant te zien en dus klopte mijn innerlijke beeld van mezelf niet met dat spiegelbeeld. Ik heb jarenlang alles wat met gevoel te maken had heel ver weggestopt. Want alles wat ik voelde, kon ik niet uiten want de buitenwereld vond dat niet goed. Ik was gek, raar, had bijzondere ideeën. Nu weet ik dat ik een pionier ben, heel goed het geheel kan overzien en intuïtief gemaakte keuzes voor mij de enig juiste zijn. Ik zie ook altijd heel veel mogelijkheden. Heb uitdaging en variatie nodig. Ook in mijn liefdesleven.

Ik ervaar door mijn hoog gevoeligheid alles op het gebied van de liefde heel intens. Heb ontdekt dat als je partner dat ook heeft, de connectie zeer diep kan zijn. Een groot verschil met het idee, dat ik na jaren van stress en ellende had gekregen, dat intense liefde en intimiteit voor mij niet weggelegd waren. Sommige vrouwen houden na hun bevalling een trauma over waardoor hun gevoelsleven en intimiteit beperkt is. Of zelfs helemaal niet. Toen ik eenmaal wist wat er aan de hand was en hulp kreeg bij het herstel, moest ik ook nog mijn eigen lijf opnieuw leren kennen. Er ging een wereld voor mij open. Iets wat ik anderen ook gun. Wat mij betreft gaat de Pride maand daar ook over: de vrijheid om intimiteit te beleven op jouw manier. En je niet hoeven te schamen hulp te vragen als het niet lukt.

Tijdens dit gratis Webinar vertel ik nog meer over genderdiversiteit, maar neem ook andere onderdelen mee die je identiteit bepalen. Zoals neurodiversiteiten en je dominantieprofiel.

Opgeven kan via Het Beelddenkende Brein.

Heb je n.a.v. mijn stuk of het Webinar behoefte aan een persoonlijk gesprek, maak dan een afspraak via onderstaande knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *