Gezonde basis in gezonde voeding

Iedereen eet. En iedereen eet om verschillende redenen en ook keuze voor gezond of minder gezond is divers. Vandaar de workshopserie “Een gezonde basis in gezonde voeding’. Aan het eind heb je voor jezelf een gezond basis menu dat goed werkt voor jou. Daarin nemen we alles mee: kennis over voeding, je eet patroon, leefpatroon en waarom eet je wanneer wat. Emoties vragen om ander voedsel dan spieropbouw bijvoorbeeld.

Een gezonde basis in gezonde voeding

Wij (Miranda en Esther) willen je graag meer vertellen over de cursus die wij aan het ontwikkelen zijn. Wij vormen de combinatie van kennis en coaching waarin we jou een veilige bedding willen bieden van waaruit jij mag groeien en jezelf mag ontwikkelen. Want, eten doe je elke dag, meerdere keren per dag zelfs, je leven lang. Een goede relatie met voeding, door kennis over voeding én kennis over jezelf is de basis. Het idee is ontstaan, omdat we jonge mensen met interesse in gezondheid, maar ook met een druk leven, willen leren dat gezond eten niets meer is dan keuzes die je maakt.

Oké, dit klinkt wel heel eenvoudig, horen we je nu denken! Laten we even uitleggen wat we gaan doen. We gaan je meenemen in vijf bijeenkomsten en tijdens deze avonden gaan we:

  1. Natuurlijk koken, zodat je gelijk kunt proeven waar we het over hebben.
  2. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema, wisselend van theorie over voeding, de supermarkt, etiketten lezen, keuzes maken en zelf de regie pakken en houden, lunches maken en meenemen, maar ook ontbijt en natuurlijk snelle/gezonde maaltijden.
  3. Het gaat dus niet alleen over voeding, het gaat ook over jou.
  4. Je krijgt een cursusmap, met elke bijeenkomst nieuw materiaal én de recepten die we gaan maken. Op deze manier kun je thuis ook lekker oefenen en de behandelde stof nog eens teruglezen.
  5. Je krijgt regelmatig huiswerkopdrachten van ons. Deze zijn niet verplicht, maar we raden je wel aan om hiermee aan de slag te gaan. Op deze manier leer je jezelf beter kennen én leer je natuurlijk over voeding.

Want, alles weten wat gezonde voeding inhoudt, wat daarbij komt kijken is één ding. Helaas is het ontbreken van een gezonde geest en relatie met jezelf de oorzaak die zorgt dat dit een heel ander verhaal wordt. Dan blijkt voeding slechts vulling te zijn en jij en een gezond lijf mijlenver uit elkaar te staan.

Je kunt alle stappen over maaltijdopbouw in je hoofd stampen, maar het antwoord op gezond leven en een gezond lijf vind je heel ergens anders. Die zit niet in je hoofd in de vorm van kennis, maar die zit in je lijf. Misschien nog verborgen, maar het zit er. Vooral als je (bijna) volwassen bent, tussen de 16 en 25 jaar, en op eigen benen wil staan, is het een kans en tegelijkertijd een uitdaging om jouw balans te vinden.

  • Wat is praktisch haalbaar?
  • wat vind je lekker?
  • hoe hoog leg je de lat?
  • Wat heeft jouw lijf precies nodig?

Voor nu nog onbekend, of redelijk onbekend terrein, waar wij je middels onze cursus graag een goede start in willen geven.

Kosten: Voor vijf bijeenkomsten betaal je totaal €250,-, incl. BTW.

Praktisch: we starten om 17:30u en eindigen rond 20:30u. We eten elke bijeenkomst samen, dus je komt lekker hongerig binnen en gaat voldaan weer naar huis.

Adres gegevens: K.i.K. Atelier
Steverinkstraat 56
7011 JN Gaanderen

Tel. Esther: 06-53563301
Wil je meer weten over wat Esther doet, check dan even www.fitviafood.nl.
Tel. Miranda: 06-23599396
Wil je meer weten over Miranda check dan even www.miranda-meijer.nl.


Data bijeenkomsten: 23 juni, 30 juni, 14 juli en 21 juli. Daarna is het vakantie en na de vakantie komen we nog een avond samen voor een afsluitende avond. De datum wordt nog ingepland.