Blog

Toekomst

Gisterenavond hebben we met heel veel mensen in Gaanderen nagedacht over de toekomst. Alle gemeentes moeten een omgevingsvisie op papier zien te krijgen waarin duidelijk wordt welke kant de gemeente op wil. Eindelijk gaan we weer eens naar de lange termijn kijken. Klaar met het korte termijn pleister plak werk. Hoop ik.

Persoonlijk ben ik daar al een tijd geleden mee gestopt. In plaats van resultaat te verwachten binnen een aantal weken, dieper graven naar de oorzaak van een probleem. En er dan ook meteen de uitdaging in zien om het op te lossen. Ik merk dat ik steeds minder oplos, maar bezig ben met groeien. Dat is eigenlijk wat je op persoonlijk vlak doet: groeien. Door het denken in diagnoses en probleemgedrag wat in onze maatschappij erg vaak voor komt, zijn we vergeten dat het gewoon gaat om groei. Ontdekken wat je lijf en geest voor mogelijkheden biedt en kijken of er nog meer uit te halen valt.

Simpel. Dus laten we daar weer naar terug gaan. De toekomst bestaat hoe dan ook uit groei. Groei is onvermijdelijk, en dus kies ik ervoor om te groeien met vreugde. Dat wat goed voelt, is goed. Of mijn brein dat nu altijd snapt of niet. Of het past in de gehanteerde maatstaf van “de maatschappij” of niet.

“Als je nadenkt over de toekomst, die van over 10 jaar over over zestig dagen, dan begin ik de weg te banen. Als de toekomst heden wordt, ga je fijner afstemmen. Dan zeg je tegen jezelf: ‘Dit is wat ik nu wil’, en alle voorafgaande gedachten komen dan bij elkaar, om je precies die ervaring te geven die je nu wilt in je leven.” (De leer van Abraham Hicks)

Geniet van je leven. Geniet van jezelf. Groei en geniet. Groeien is genieten.

Hulp nodig bij jouw persoonlijke groei? https://miranda-meijer.nl/product/het-beste-uit-jezelf-in-5-stappen/

No Comments Yet


Geef een reactie